Погледнете ја нашата ранг-листа на топ 5 социјални мрежи за 2020: 
 
1. 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤
𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 стабилно останува на првото место на оваа листа со 2,3 милијарди корисници.
 Покрај можноста за поврзување со пријателите и стекнување на нови пријателства 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤 е број 1 кога се работи за продажба на производи и услуги, како и за промоција на вашиот бизнис.
 
2. 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦
𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 е социјална мрежа во чија основа се објавување на фотографии и видеа.
Како прва од овој вид а воедно и најбрзорастечка социјална мрежа, 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 се повеќе се употребува за промовирање на бизниси и продажба на производи.
 
3. 𝐋𝐢𝐧𝐤𝐞𝐝𝐈𝐧
𝐋𝐢𝐧𝐤𝐞𝐝𝐈𝐧 е апликација за лесно поврзување на бизниси и млади професионалци.
 Достапна е на 20 јазици и брои повеќе од 400 милиони корисници, што ја прави платформата уникатно лесна за поврзување на различни бизниси и индивидуи.
 
4. 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫
𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫 им овозможува на корисниците да објавуваат кратки пораки наречени твитови кои се лимитирани на 280 карактери.
 𝐓𝐰𝐢𝐭𝐭𝐞𝐫 е одлично место за брзо информирање за сите случувања, а воедно ви овозможува да бидете во тек со светските трендови.
 
5. 𝐓𝐢𝐤𝐓𝐨𝐤
Со повеќе од 400 милиони корисници за неверојатно кратко време 𝐓𝐢𝐤𝐓𝐨𝐤 прерасна во вирална социјална мрежа, интересна за сите возрасти. Платформата им овозможува на корисниците да креираат видео содржина со различни песни во позадина лимитирани на времетраење од 15 секунди.
 Во време на Ковид19 многу светски познати уметници се приклучија на познатите 𝐓𝐢𝐤𝐓𝐨𝐤 предизвици со што платформата стана уште по атрактивна.
 
> Доколку сеуште не сте дел од некоја од овие социјални мрежи – исконтактирајте ги нашите експерти за целосно доживување!